De historie van schoenen ‘t Sneeke

In de regio Klein-Brabant en wijde omstreken, is de naam ’t Sneeke een gevestigde waarde. Een naam die synoniem staat met kwaliteitsvolle schoenen en prima service. ’t Sneeke, een verhaal dat ooit begon in de twintiger en dertiger jaren van de 20ste eeuw met Desirée Van Perre (alias: ’t Sneeken) en diens vrouw Leocadie Goiris. Beide werkten toen bij de Sint-Amandse schoenfabrikant Augustinus. Twee weten meer dan één en daarom besloten ze in 1941 samen een zaak te starten in de Jan Van Droogenbroeckstraat. Een tijd van “botinnen naar de voet maken” en “het lappen van zolen”.

Etalage ’t Sneeke anno 1945

In 1945 startten ze op dezelfde plaats een bescheiden schoenenwinkel om later, begin jaren 50, te verhuizen naar de E. Verhaerenstraat.
In datzelfde jaar startten ze met de verkoop van schoenen op de openbare markten. Een plaats waar ’t Sneeken zijn verkoopstalenten tot volle ontplooiing kon brengen. In de winkel zelf was het Leocadie die alles in goede banen leidde en de winkel tot een ongekend succes bracht.
’t Sneeke was een begrip geworden voor vakmanschap, een uitgebreide keuze, goede prijs/kwaliteit verhouding en een perfecte bediening.

Zonen Frans en Marcel zorgden later voor de opvolging en voor de 2de generatie van de zaak. Frans begon in Opwijk een eigen zaak en verkocht ook op de openbare markten. Marcel nam de leiding over van de winkel in Sint-Amands.

Momenteel zorgt de 3de generatie voor het voortbestaan van het ’t Sneeke, Frank Van Perre (zoon van Frans) en zijn vrouw Els Van Malder. Frank staat op de openbare markten en Els baat sinds 2002 de winkel in Sint-Amands uit. De winkel zelf onderging ook een metamorfose, toen deze uitgebreid werd van 350 m² tot een ruime 850 m² verkoopoppervlakte. Meer schoenen, dus ook een groter en gevarieerder aanbod.

Midden 2018 is hun zoon Dean “de 4de generatie” ondertussen afgestudeerd en vergezeld zijn vader 3 dagen in de week op de openbare markten. De overige dagen is hij aanwezig in de winkel waar hij meedraait met de routine die een volwaardige winkel te bieden heeft. Met de leuze “jong geleerd is oud gedaan”.

April 2019 steken we ook onze website in een volledig nieuw jasje. Nog meer artikelen, voor nog meer shopplezier én … je kan nu rustig kiezen vanuit je comfortabele zetel en nadien je aankoop komen afhalen wanneer het voor jou het beste past. We hechten heel veel belang aan het persoonlijke contact met de klant en staan graag garant voor een perfect passende schoen. Heb je toevallig een verkeerde maat gekozen of zit je schoen toch niet 100% comfortabel, dan helpen we je graag verder met een andere keuze.

Etalage ’t Sneeke anno 1945